POROtherm Építési Rendszer

Porotherm építési rendszer

A Porotherm Építési Rendszer segítségével a ház a pincétől a padlásig szerkezetkész állapotáig építhető. A rendszer használatának számos előnye van:

- A lakótér minden határoló felületén egységes, téglaalapú felületet biztosít.
- A téglatulajdonságoknak köszönhetően a ház kiváló hőszigetelő, hőtároló és páradiffúziós képességekkel rendelkezik.
- Kész megoldásokat nyújt a szerkezetkész ház legproblematikusabb építési pontjaira is, gátolva ezzel a hőhidak kialakulását.
- Egységes méretrendben készül, minden funkcióra kínál megfelelő, korrekt műszaki megoldást, terméket.
- Az előre kidolgozott összeépítési koncepció miatt rövidebb építési időt tesz lehetővé.
- Költséghatékony, nem kell a drága egyedi megoldásokkal kísérletezni.
- Az átgondolt megoldások miatt kevesebb hiba adódhat a kivitelezésben.

Porotherm HS tégla

Porotherm HS tégla

Az égetett agyagból előállított, optimalizált üregszerkezetű és tömegű, hagyományos kőműves technológiával építhető falazóelemek új generációja, a Porotherm HS termékcsalád. Elemei egyedülálló hőszigetelő képességgel és egyben a tégla minden előnyével rendelkeznek. A fejlesztés lényege ugyanis, hogy a lyukszerkezet a lehető legnagyobb mértékben akadályozza a hő falon belüli áramlását, sugárzással való tovaterjedését és egyben a hővesztését is. A Porotherm HS tégla hőszigetelési tulajdonsága ezáltal 12-15%-kal jobb, mint a hagyományos Porotherm N+F falazóelemé.

Tovább a Porotherm HS téglához

Porotherm nútféderes (N+F) tégla

Porotherm nútféderes (N+F) tégla

A Porotherm nútféderes tégla lakó- és közösségi épületek, családi házak, társasházak térszín feletti külső-belső teherhordó falainak építésére alkalmas. A falazóblokk kiváló épületbiológiai tulajdonságaival párosuló kiemelkedő épületfizikai tulajdonságai miatt óvodák, iskolák, kórházak és irodaépületek falazatainak ideális építőanyaga.

Tovább a Porotherm nútféderes (N+F) téglához

Porotherm 38 pincefalazó tégla

Porotherm 38 pincefalazó

Lakó és közösségi épületek, családi házak, társasházak külső-belső teherhordó pince falainak építésére alkalmas falazóelem. Alkalmazásával a pinceszinten is biztosítható a porózus téglafalak igényes lakóklímája.

Tovább a Porotherm 38 pincefalazóhoz

Porotherm válaszfaltégla

Porotherm válaszfaltégla

Lakó és közösségi épületek - családi házak, társasházak, kereskedelmi és ipari objektumok - nem teherhordó válaszfalainak építésére alkalmas válaszfalelem. A válaszfaltégla kiváló épületbiológiai, állékonysági és akusztikai tulajdonságai miatt óvodák, iskolák, kórházak és irodaépületek válaszfalainak ideális építőanyaga.

Tovább a Porotherm válaszfaltéglához

Porotherm áthidaló

Porotherm áthidaló

A kerámia papucsidommal betonozott, előfeszített Porotherm áthidaló a Porotherm építési rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Lakó és közösségi épületek, családi házak, társasházak, épület-felújítások, átalakítások, emeletráépítések, tetőtér beépítések külső és belső falaiban 0,75-2,75 m nyílásméretekhez alkalmazható kéttámaszú áthidaló szerkezet.

Tovább a Porotherm áthidalóhoz

Porotherm gerenda

Porotherm gerenda

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerhez is alkalmazható. A födémgerendák 2,25-7,00 m közötti falközzel kéttámaszú tartóként alkalmazhatók. A gerendák tengelytávolsága 0,45 és 0,60 m.

Tovább a Porotherm gerendához

Porotherm "S" elemmagas áthidaló

Porotherm S elemmagas áthidaló

A "C" alakú kerámia kéregelemek kibetonozásával készített, Porotherm S elemmagas áthidaló téglafalazatok nyílásainak áthidalására szolgál. Lakó és közösségi épületek, családi házak, társasházak, épület-felújítások, átalakítások, emeletráépítések, tetőtér beépítések külső és belső falaiban, 0,75 - 2,50 m nyílásméretekhez alkalmazható kéttámaszú áthidaló szerkezet.

Tovább a Porotherm "S" elemmagas áthidalóhoz