Velux tetőtéri ablakok és kiegészítők

Velux tetőtéri ablak

Miért Velux?

A VELUX több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a tetőtéri ablakok gyártásában. A VELUX-szal évtizedekre tervezhet, hiszen termékeit kiemelkedően hosszú élettartamra készíti. A kiváló minőségű válogatott fa alapanyagokkal, a folyamatos termékfejlesztéssel és a korszerű gyártástechnológiával biztosítják a tetőtéri ablakok tartósságát. Rendeltetésszerű használat, karbantartás és beépítés mellett a VELUX tetőtéri ablakok élettartama min. 25 év. A Velux árnyékolók, amellett hogy hangulati elemmel gazdagítják a belső teret, megfékezik a túl erős fényt, valamint a beáramló hőséget is elhárítják. Otthonos légkört, energiatakarékos háztartást teremtenek a tetőtérben, egész évben.

Velux tetőtéri ablakok

Velux tetőablak

A VELUX tetőtéri ablakok típus- és méretválasztékát úgy alakították ki, hogy megfeleljen minden, a tetőtér egyedi kialakítását célzó ízlésnek és igénynek. Mind a méretskálát, mind az ablakok nyitásmódját és egyéb tulajdonságait illetően az elmúlt több mint 60 év nemzetközi tapasztalataira hagyatkoztak. A választék azonban nem minden, a VELUX tetőablakok mindegyike esetén elmondható, hogy a formához kimagasló minőség párosul. A VELUX tetőablakok típustól függően 24 standard méretben kaphatóak. A standard kétrétegű hővédő bevonattal ellátott üvegtől az egészen rendkívüli, extra hőszigetelő, háromrétegű üvegig terjed a választék, így akár 0,5 W/m2K U-értékű üveggel ellátott VELUX tetőtéri ablakot is vásárolhat.

Tovább a Velux tetőtéri ablakokhoz

Velux Burkolókeret

Velux burkolókeret

A VELUX burkolókeret-rendszere nemcsak leegyszerűsíti az ablak tetőbe illesztésének munkafolyamatát, hanem szakszerű és pontos beépítést, a tetőhéjazathoz való pontos illeszkedést is biztosít. A burkolókeretek fő feladata a nyílászáró és a mindenkori tetőfedő anyag közötti megbízható kapcsolat létrehozása. Ennek keretében gondoskodnak az esővíz elvezetéséről, és védik az ablaktokot az időjárás viszontagságaitól és a légszennyezés hatásaitól. Az alumíniumból készült VELUX burkolókeretek utólagos karbantartást nem igényelnek. A felületüket színtartó, az UV sugárzásnak és a szélsőséges időjárásnak ellenálló, nagy kopásállóságú poliamid poliészter lakkal vonták be.

Tovább a Velux burkolókeretekhez

Velux Roletta

Velux roletta

A VELUX roletta praktikus és esztétikus, népszerű és költségkímélő megoldás a lakásba bejutó fény lágyítására. Dekorál, tompítja az ablakon át beérkező fényt, és védelmet nyújt a tűző napsugarak ellen. Megóvhatja értékeit, bútorait és lakása dekorációját a fakulástól. Sokoldalú és hangulatos, ezért bármilyen tetőtéri helyiségben használható. A VELUX roletták kézi (kiakasztó kampós vagy sínben futó) és távirányítású változatban kaphatók, így biztosan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbbet. Kollekciónk 37 féle színből és mintából áll, így könnyű a választás. A roletta anyaga áttetsző, 100% poliészterből készül, védőbevonattal. Az anyag így rendkívül tartós, ellenáll a szennyeződéseknek.

Tovább a Velux rolettákhoz

Velux Fényzáró roló

Velux Fényzáró roló

A VELUX fényzáró rolóval a nap legverőfényesebb óráiban is az éjszaka illúzióját teremtheti meg. Könnyedén fel-le húzható, és tetszőleges pozícióban megállítható. A roló anyaga (színétől függetlenül) teljesen fényzáró, és az új sínrendszernek köszönhetően maximálisan védett a fakulás ellen. Használata különösen azokban a helyiségekben célszerű, ahol a beszűrődő fény kirekesztése, a teljes sötétség elérése kívánatos lehet (pl. hálószoba, gyerekszoba). Ha különleges hatásra vágyik, válassza a a Velux DFD Duo fényzáró rolót, így tetőterében éjjel-nappal ideális fényviszonyokat teremthet. A duo fényzáró roló egy fényzáró roló és egy harmonikaroló kombinációja, melyek egy sínben futnak, de külön-külön működtethetők.

Tovább a Velux fényzáró rolókhoz

Velux Harmonikaroló

Velux Harmonikaroló

A VELUX harmonikaroló sajátos formájával, kellemes színeivel új köntösbe öltözteti otthonát. Hangulatos megjelenése révén elsősorban nappalikba ajánljuk. Ez az árnyékolótípus nem sötétítésre szolgál, inkább csak lágyítja a bejövő fényt. Azokban a helyiségekben, amelyekbe verőfényes napsütéskor túl sok fény jut, a harmonikaroló finoman megszűri a vakító sugarakat, így téve kellemessé és hangulatossá a belső teret. Ha különleges belső megoldásra vágyik, válassza a DFD Duo fényzáró rolót, így tetőterében éjjel-nappal ideális fényviszonyokat teremthet. A forró nyári napokon a külső hővédő rolóval együtt használva kellemes hőmérsékletet biztosíthat a tetőtérben.

Tovább a Velux harmonikarolókhoz

Velux Reluxa

Velux Reluxa

A VELUX reluxával a szobába jutó fény erőssége és iránya is szabályozható, így ez az árnyékolótípus igen jó szolgálatot tehet televíziózás vagy számítógépes munka közben. Kiváló megoldás párás helyiségekbe - konyhába és fürdőszobába, de elegáns megjelenése miatt irodákba, dolgozószobába vagy akár nappaliba is felszerelhető. A 35 mm széles lamellák alumíniumsínben futnak, így az ablakszárny szabadon nyitható anélkül, hogy a reluxa belógna a lakótérbe, továbbá az is lehetővé válik, hogy a reluxa tetszőleges helyzetben rögzíthető legyen. A forró nyári napokon a külső hővédő rolóval együtt használva kellemes hőmérsékletet biztosíthat a tetőtérben.

Tovább a Velux Reluxához

Velux Külső hővédő roló

Velux Külső hővédő roló

A VELUX külső hővédő roló hatékony védelmet nyújt a legnagyobb kánikulában is. A napsugarak 80%-át megfékezi, mielőtt azok elérnék az üvegfelületet, így zárt ablakoknál 5-6 fokkal lehet hűvösebb a tetőtérben. Hálószerűen áttört anyaga kellemes, szórt fényt teremt a belső térben, és a kilátást sem zavarja. Bármely VELUX ablakra illeszkedik, belülről könnyű a felszerelése. A külső hővédő rolóval egyidejűleg bármilyen belső árnyékoló használható, csak azt kell eldöntenie, hogy a fény szűrésére, erejének csökkentésére, teljes kizárására vagy dekorálásra van szüksége. Fényzáró rolóval (DOP csomag) és kampós rolettával (ROP csomag) csomagban is kapható.

Tovább a Velux Külső hővédő rolóhoz

Velux Redőny

Velux Redőnyhöz

A VELUX redőnnyel teljes sötétséget teremthet, vagy épp annyi fényt engedhet be a szobába, amennyire szükség van. Nyáron megszabadulhat az izzasztó hőségtől, télen pedig fűtési energiát takaríthat meg. Védi az ablakát a szélsőséges időjárás viszontagságaival szemben és megnehezíti az illetéktelen behatolást. Egyetlen termékben hat védelmi funkció egyesül, melyek megvédik tetőterét a kellemetlen külső hatásoktól. Bátran kijelentjük, hogy a redőny tökéletes kiegészítője VELUX tetőtéri ablakának, és megtérül a ráfordított befektetés. Barnásszürke alumínium színe jól illeszkedik a VELUX tetőtéri ablakok színéhez, süllyesztett kialakítása pedig esztétikus megjelenést nyújt.

Tovább a Velux redőnyhöz

Velux Szúnyogháló

Velux Szúnyogháló

Fülledt nyári estéken a szúnyogháló nélkülözhetetlen kiegészítője minden VELUX tetőtéri ablaknak. A sűrű szövésű, ezüstszínű hálón nem jutnak át a rovarok, ugyanakkor a fény és a friss levegő szabadon áramlik a tetőtérbe. Szintén a tökéletes zárást biztosítják az oldalsó alumíniumsínek és az alsó gumicsík is. Éjszakai nyugalma tehát zavartalan lesz! Az ablakszárny nyithatósága érdekében a VELUX szúnyoghálót az ablak körüli belső burkolatra kell felszerelni. Fontos tehát, hogy olyan méretű szúnyoghálót válasszon, amelynek szélessége és hosszúsága nagyobb a belső burkolaténál.

Tovább a Velux Szúnyoghálóhoz