Velux napkollektor és komplett szolárrendszerek

Velux CLI napkollektor

A VELUX napkollektor megjelenésében tökéletesen illeszkedik az újépítésű házakhoz és könnyen integrálható régebbi házak tetőszerkezetébe is. A tetőfedő anyagba belesimuló, esztétikus megjelenésű napkollektorok mind a hagyományos, mind a modern építészeti megoldásokkal és a megújuló energiákra épülő legújabb technológiákkal egyaránt összhangban vannak. A napkollektor beépítése a standard VELUX burkolókeretekkel történik. Négy különböző méretnek köszönhetően pedig tetszőlegesen kombinálható a VELUX tetőtéri ablakokkal. A VELUX szolárrendszer elemei csúcsminőségű anyagokból készülnek, legfontosabb jellemzőik a kiváló formatervezés, a nagy teljesítmény, a problémamentes beépítés és a kiemelkedően hosszú élettartam.

VELUX szolárrendszer elemei

  • Az alumíniumból készült tokszerkezet vastag, nagysűrűségű ásványgyapot hőszigetelést tartalmaz, amelynek köszönhetően a hőveszteség minimális, ráadásul hosszú élettartamot biztosít a tetőszerkezetben lévő nedvesség káros hatásai ellen.
  • A hőelnyelő felület rézlemezből készült szelektív-abszorbens bevonattal. Ez biztosítja a napból érkező hő legjobb hasznosítását. A lemezre a melegvízet továbbító rézcsöveket lézertechnológiával rögzítik, amelynél nem látszanak a hegesztési varratok.
  • A hőelnyelő felület lefedésére speciális edzett üveg szolgál. Miután a hőelnyelő lemezen használt új hegesztési technológia láthatatlan, a felület esztétikus marad az üvegezés alatt. A teljesen átlátszó, nagy fényáteresztő képességű záróüveg alkalmazása tovább növeli az energiagyűjtés hatékonyságát.
  • A VELUX szolártartályok acéllemezből készülnek, a vízzel érintkezésbe kerülő felületüket korrózió és vízkőlerakódás ellen környezetbarát tűzzománcbevonat védi. A tartályok hőszigetelésére CFC-mentes poliuretán habot használnak, ezért minimális a hőveszteség, a melegvíz pedig optimális módon tárolható. A kollektorokból nyert napenergia lehető legjobb kihasználása érdekében a szivattyút az egyedülálló tervezésű vezérlő rendszer működteti. A VELUX szolártartályok egyszerűen csatlakoztathatók a meglévő melegvízelőállító, illetve fűtési rendszerekhez.