YTONG építési rendszer

YTONG építési rendszer

Az YTONG ma már nemcsak falazóelem, hanem komplett, magas minőségű építési rendszer, melyet az ipari épületekhez használt fal-, födém- és tetőpallók egészítenek ki. Az építőelemek a kiváló hőszigetelő tulajdonságon túl optimális nyomószilárdsággal rendelkeznek, mely lehetővé teszi vékonyabb falszerkezetek alkalmazását, hiszen így is elérhető az elvárt hőszigetelő-képesség. Az YTONG szerkezetek kiváló hőfokcsillapítása nemcsak a téli időszakban biztosít kellemes hőmérsékletet az épületben, hanem megakadályozza az objektum nyári túlmelegedését is így az épületek kellemes lakóklímával rendelkeznek az év minden szakában. Az elemek viszonylag nagy méretével az építési munka gyors, a falazás látványosan halad, méretpontosságának köszönhetően a szerkezetek felületi pontossága kiváló, ezért vékonyabb felületképzések, közvetlen csempeburkolatok is alkalmazhatók.

YTONG falazóelemek

YTONG falazóelemek

Lakó, közösségi és ipari épületek térszín feletti homlokzati és belső teherhordó falai, vázkitöltő falai új építések, felújítások, toldaléképítések, bővítések, emeletráépítések és tetőtérbeépítések alkalmával. Kialakítható belőle az egyszerű teherhordó falon kívül homlokzati tagozat, lizéna, párkány, könyöklő, teherhordó boltív, íves és derékszögtől eltérő alaprajzú fal egyaránt. A P4-es falazóelemekből megfelelő szigeteléssel, talajnedvesség esetén térszín alatti létesítmények is építhetők (pince, alagsor).
Nútféderes, megfogóhornyos kialakítása egyedülálló építéstechnológiai előnyöket biztosít a felhasználó számára. Az ergonómiai szempontok szem előtt tartásával kialakított megfogóhorony és a korlátozott elemtömeg a falazás műveleteit még gyorsabbá teszi, a nútféderes kialakítás pedig szükségtelenné teszi a függőleges fugák habarcsolását.

Tovább a YTONG falazóelemekhez

YTONG válaszfalelemek

YTONG válaszfalelem

Nem teherhordó belső térelválasztásra alkalmazható. Az YTONG válaszfal elemek ezen kívül alkalmasak kisebb igényű szerkezeti helyeken bentmaradó hőszigetelő zsaluzat kialakítására és építészetileg igényesebb tagozatok (párkányok, díszítő elemek) megformálására, valamint Pef előfalazó lapokkal együtt használva polcok, pultok, padkák és kandallóburkolatok készítésére is.

Tovább a YTONG válaszfalelemekhez

YTONG Előfalazólap

YTONG Előfalazólap

Épületgépészeti felszálló vezetékek takarása, fürdőkádak burkolathordó kötényfala, kandallóüstök (hőszigeteléssel együtt alkalmazott) burkolása, belsőépítészeti takarások, épített polcok alakíthatók ki belőle. Az előfalazó lapokból bortároló állványok, kisebb dobogók, egyes beépített "bútorok" ötletesen építhetők, illetve kiállítási standok építésekor is előszeretettel alkalmazzák. Az YTONG előfalazó lapokból az elem karcsúsága miatt nem építhető térelhatároló válaszfal, mert az elemek vastagsági méretei nem biztosítják a falazat állékonyságát.

Tovább a YTONG Előfalazólaphoz

YTONG "U" zsaluelemek

YTONG U zsaluelem

Homlokzati és belső főfalakban a teherhordó áthidalások bentmaradó hőszigetelt zsaluzataként alkalmazható. Ezen kívül használható kis keresztmetszetű rejtett, hőszigetelt vasbeton pillérek bentmaradó zsaluzataként, tetőtéri térdfalkonzolok és térdfalkoszorúk bentmaradó hőszigetelő zsaluzataként, valamint szabásminta alapján méretre vágva nagyobb terhelésű (vasbeton maggal készülő) teherhordó főfali boltívek zsaluzására.

Tovább a YTONG "U" zsaluelemekhez

YTONG Magas áthidaló

YTONG Magas áthidaló

Előregyártott vasalt 25 cm magas teherhordó áthidaló, YTONG teherhordó, illetve vázkitöltő falazatokban elhelyezett nyílások áthidalására, 1,75 m-es nyílásméretig használható. Az áthidaló hőhídmentes kiváltást biztosít a nyílászárók fölött. További előnye, hogy a falazóelemek szélességi méreteihez igazodik, beépítés után azonnal terhelhető.

Tovább a YTONG Magas áthidalóhoz

YTONG Teherhordó áthidaló

YTONG Teherhordó áthidaló

Az előregyártott vasalt teherhordó áthidaló családi házak, társasházak, irodaházak, ipari-, és közösségi épületek teherhordó-, nem teherhordó és vázkitöltő falaiban elhelyezett nyílások áthidalásaihoz készül 60-250 cm nyílásközig. Az YTONG előregyártott elemekből készülő nyílásáthidalás egy vagy két, egymás mellé helyezett, vasalt YTONG tartóból és YTONG falazóelemekből épített ráfalazásból áll.

Tovább a YTONG Teherhordó áthidalóhoz

YTONG Válaszfal áthidalók

YTONG Válaszfal áthidaló

Válaszfalakban kialakított nyílások egyszerű, megbízható kialakítására használható. Szakszerű alkalmazása esetén a válaszfal biztosan nem terheli meg a tokszerkezetet. A válaszfal áthidalók csak válaszfalakban alkalmazhatók!

Tovább a YTONG Válaszfal áthidalóhoz

YTONG Koszorúelemek

YTONG Koszorúelem

Födémperemek bentmaradó hőszigetelő zsaluzatához használható. Ezen felül használható vázkitöltések esetén, illetve pl. tetőtérbeépítéskor a födémen kívül más vasbeton szerkezeti elemek zsaluzására és régi, illetve gyengén hőszigetelt épületek utólagos hőszigetelésére hőpáncélként.

Tovább a YTONG Koszorúelemekhez